Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Τέλος εποχής "G"


Σημείο G, μια μυστηριώδης ερωτογενής ζώνη που λέγεται πως έστελνε κάποιες γυναίκες στα ουράνια, ενώ σε άλλες ήταν ανύπαρκτη. Πριν λίγο καιρό διάβασα για μια νέα μελέτη των επιστημών του Κολεγίου King του Λονδίνου η οποία δείχνει ότι το σημείο G έχει ένα κοινό με την Ατλαντίδα... Είναι μύθος!

Η νέα έρευνα έβαλε ταφόπλακα στην όλη ιδέα, ο Tim Spector μάλιστα, καθηγητής genetic epidemiology που συνέγραψε την έρευνα, δήλωσε πως: Υπάρχουν γυναίκες που θεωρούν πως έχουν σημείο G επειδή τρέφονται σωστά και βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση, όμως είναι αδύνατο να βρεθούν επιστημονικές αποδείξεις πως αυτό όντως υπάρχει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ για το θέμα και αποδεικνύει πως η ιδέα του σημείου G είναι υποκειμενική.

Οι συζητήσεις πολλές, πολλοί το υποστήριξαν και πολλοί το αντιμετώπισαν ως έναν ακόμα θρύλο, επί της ουσίας όμως ήταν επιστημονικά αμφισβητήσιμο. Ας μην ξεχνάμε ότι γνώση αυτού του σημείου προήλθε από τις γυναίκες και όταν το θέμα έρχεται στις γυναίκες, ακόμα και η επιστήμη δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά.

Βρήκα μάλιστα μερικές ατάκες από social networks που μου έκαναν εντύπωση: Μην μου πεις, δηλαδή τόσο καιρό τζάμπα έψαχνα; Το σημείο G των γυναικών τελικά βρίσκεται στο τελευταίο γράμμα της λέξης shoppin(G). Ένας γέρος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει το σημείο G. Μήπως απλά δεν μπορούσε να το βρει;

Εσείς τι πιστεύετε;

Πηγές: Περιοδικό Free τεύχος 74