Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Σωτήρης Νίνης - Ένα αστέρι γεννιέται

Σε λίγες μέρες αρχίζει το μουντιάλ της Αφρικής. Την τιμητική της στην διοργάνωση φαίνεται πως έχει η ομάδα του Παναθηναϊκού, αφού μετά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα που βρέθηκε στους κορυφαίους αμυντικούς μέσους και ο Σωτήρης Νίνης είναι στους δέκα ανερχόμενους αστέρες που αναμένεται να λάμψουν στα γήπεδα της Αφρικής, όπως αναφέρει το Goal.com . . .



Λίγα λόγια για τον Σωτήρη Νίνη: O Νίνης ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης και το 2004 συνέχισε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού . Στις 22 Δεκεμβρίου του 2006, ο σύλλογος του πρόσφερε ένα 5ετες συμβόλαιο και μόλις 2 εβδομάδες μετά από εκείνη την ημέρα, στις 7 Ιανουαρίου 2007, ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού Victor Munoz τον επιλεγεί στην κύρια ομάδα για τον αγώνα κατά του Αιγάλεω στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ύστερα από πολύ καλές εμφανίσεις , στις 6 Ιουλίου, ο Νίνης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Από τότε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και ένας από τους αγαπημένους παίχτες τις εξέδρας. Επίσης ο παίχτης παρακολουθείται από μεγάλους συλλόγους όπως η Real Μαδρίτης, η Milan και η  Manchester United.


Μερικά από τα ρεκόρ του Σωτήρη Νίνη.
  • Στις 15 Φεβρουαρίου, 2007 Νίνης έγινε ο νεαρότερος παίκτης που συμμετείχε με μια ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου σε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο αγώνα, εναντίον της RC Lens στη Γαλλία
  • Τον Δεκέμβριο του 2007, Νίνης κέρδισε το HFF Νέος Παίκτης της χρονιάς, όπως ψηφίστηκε από τους συμπαίκτες και τους διαχειριστές. Ο Νίνης είναι ο νεότερος παίκτης που έχει κερδίσει αυτό το βραβείο.
  • Στις 19 Μαΐου του 2008 Νίνης έγινε ο νεαρότερος ποτέ παίκτης που θα σκοράρει για την Ελλάδα. Εκείνη ακριβώς την μέρα ήταν και το ντεμπούτο του στην εθνική Ελλάδος
  • Είναι ο νεότερος παίκτης ποτέ να επιλεγεί ως αρχηγός του Παναθηναϊκού, στην ηλικία των 18 ετών και 125 ημερών.