Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πάμε σαν άλλοτε!

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Ιουνίου 2004, εναρκτήρια ημέρα του Εuro 2004 όπου διεξήχθη στα γήπεδα τις Πορτογαλίας και διήρκεσε μέχρι τις 4 Ιουλίου. Σε αυτό πήραν μέρος 16 εθνικές ομάδες μέσα στις οποίες έλαβε μέρος και η εθνική ομάδα μας.
H πορεία της Εθνικής μοιάζει με παραμύθι όπου με τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Καψή, Δέλλα, Φύσσα, Μπασινά, Ζαγοράκη, Κατσουράνη, Γιαννακόπουλο, Χαριστέα και Καραγκούνη έκανε την πρώτη έκπληξη στην πρεμιέρα, νικώντας με σκορ 2-1 τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Στη συνέχεια προκρίθηκε στα προημιτελικά, απέκλεισε τη Γαλλία και τη Τσεχία και έφτασε στον τελικό της 4ης Ιουλίου. Εκεί συνάντησε πάλι την Πορτογαλία και την κέρδισε για δεύτερη φορά με 1-0 και σκόρερ τον Άγγελο Χαριστέα. Το όνειρο τελικά έγινε πραγματικότητα... Ήταν πέρα για πέρα αληθινό! Η Ελλάδα είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης!...


...Μέρες παρόμοιες με αυτές του Εuro έρχονται στο μυαλό μας καθώς ξεκινάει το μουντιάλ όπου η εθνική μας και πάλι καλείται να δώσει ένα ακόμα στοίχημα ενάντια στα προγνωστικά, αυτή την φορά ανάμεσα σε 32 ομάδες, μεταξύ αυτών τα μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι θρυλικές Βραζιλία και Αργεντινή. Στις 12 Ιουνίου λοιπόν ξυπνάει η ελπίδα για την αναζωπύρωση του μεγάλου θριάμβου τις 4ης Ιουλίου.... Πάμε σαν άλλοτε λοιπόν!