Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Βρινγκ δεμ μπακ!

Εδώ και πολύ καιρό ακούω για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση πάνω στο ζήτημα πέρα από το κλασικό που γνωρίζουν όλοι: Ότι οι Βρετανοί έχουν κάποια μάρμαρα τα όποια ανήκουν στον Παρθενώνα και πάρθηκαν από αυτόν σε μια χρονική περίοδο όπου η Ελλάδα ήταν στο έλεος των μεγάλων δυνάμεων

Φυσικά τώρα στην εποχή μας ακούσαμε όλοι τον λόγο.. Οι αξιότιμοι συνάνθρωποι μας από την Μεγάλη Βρετανία θέλανε άπλα να προστατεύσουν αυτόν τον πλούτο αρχαίας τέχνης Η Ελλάδα φυσικά και τα ζητάει πίσω και αντικειμενικά μπορώ να πω ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της.Και έτσι δημιουργήθηκε η εκστρατεία για την επιστροφή των Μαρμάρων ή η Καμπάνια "Bring them Back", όπως ονομάστηκε...

Περί αυτού ο Λόγος:






Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς.. Ποιον κοροϊδεύουμε; Παρόλο που το ζήτημα για αρκετούς Έλληνες είναι πατριωτικό και συμπάσχω μαζί τους για τον χαμένο πλούτο της Ελλάδας (υλικό και πνευματικό), οι μεγάλοι εκεί πάνω τα βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα..

Για τις κυβερνήσεις είναι καθαρά οικονομικό ζήτημα, όπως και σχεδόν τα πάντα στις μέρες μας, η Ελλάδα για αυτούς δεν είναι ένα έθνος αλλά μια επιχείρηση από την οποία βγαίνει το εισόδημα τους και γιαυτό πρέπει να φροντίζουν να πηγαίνει καλά (παίρνοντας και κανένα μπόνους έτσι στα κρυφά για την δύσκολή προσπάθειά που κάνουν). Φυσικά αποτελέσματά τα βλέπουμε όλοι, ειδικά νεολαία η οποία (όσοι έχουν μυαλό τουλάχιστον) καταλαβαίνει ότι τα πράγματά είναι δύσκολα και το χειρότερο, θα γίνουν ακόμα χειρότερα.


Αλλά για να μην περιαυτολογώ, και η κυβέρνηση της άλλης πλευράς το βλέπει έτσι, για αυτούς τα μάρμαρα είναι ένα ακόμα οικονομικό συν, όπως και φυσικά ένα δείγμα ανωτερότητας Όσο και να φωνάζουμε δεν γίνεται τίποτα... Διπλωματία και προπαγάνδα..

"Πριν από χρόνια όταν ακόμα παρακολουθούσα τηλεόραση έμαθα για τα κλεμμένα μάρμαρα και δυστυχώς πιστεύω ότι μετά από χρόνια όταν θα περάσω τα επαναστατικά μου χρόνια και υποπέσω πάλι στην επιρροή της τηλεόρασης θα ακούω και πάλι για τα κλεμμένα μάρμαρα.."

Γιαυτό προτείνω αλλαγή! Μόνο με την αλλαγή αυτής της χώρας που ζούμε, που έχει γίνει ο περίγελος στο εξωτερικό με τους περισσότερους Έλληνες πολίτες να μην γνωρίζουν τίποτα, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε, όχι μόνο τα μάρμαρα του Παρθενώνα αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε και μας ανήκει ως ένα ενωμένο και δυνατό ελληνικό έθνος!